Salam Aidilfitri 1414

Salam, Ramadhan bakal menghilang apabila tiba masanya, Syawal bakal mengambil alih perjalanan untuk ke bulan seterusnya. Di sepuluh yang akhir ini bertuahlah mereka yang memanfaat sepenuhnya siang dan malam untuk beribadah kepada Allah dan berusaha mencari malam yang terlebih daripada seribu bulan, Al-Qadar.

Peluang sebegini tidak akan ditemui di mana-mana bulan yang lain. Lantas, jika anda berkesempatan rebutlah sedikit daripada masa berharga anda untuk mengambil manfaat yang dijanjikan oleh Allah s.w.t.

Ramadhan, datangmu dinanti, permergianmu pasti ditangisi. Syawal yang bakal menjelang diharap tidak membatalkan tarbiyaah yang diterima di bulan Ramadhan dengan makan dan minum yang berlebihan dan tidak terkawal. Jangan jadikan ia bulan membalas dendam setelah sebulan mengawal nafsu daripada pelbagai aktiviti rutin yang kadangkala tidak sepatutnya dilakukan.

Jernihkan hati dan jiwamu untuk membawa kesan tarbiyyah Ramadhan ke bulan-bulan seterusnya, moga-moga Ramadhan yang dialui ini bermanfaat untuk membawa kebaikan dunia dan akhirat.

About codewalker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *